Szórakozás

Michael Jacksont tartja felelősnek a popsztár orvosa

Conrad Murray, aki a per utáni első megszólalásában tagadta, hogy tudott volna az énekes gyógyszerfüggőségéről, amikor elkezdte kezelni. Nem tartja magát felelősnek.

Conrad Murray az NBC amerikai televízió Today című televíziós műsornak adott interjút, amelyet a tárgyalás végén rögzítettek. A csütörtökön sugárzott beszélgetésben az orvos “kétségbeesett emberként” írta le Michael Jacksont utolsó óráiban.

Arra a kérdésre, miszerint kívánja-e, hogy bárcsak soha nem találkozott volna a pop királyaként emlegetett énekessel, azt válaszolta: jobb lett volna, ha a csillag többet elárul kórtörténetéről, és nem olyan óvatos.

“Én is szerettem Michaelt. Persze félrevezetett azzal, hogy nem osztotta meg velem teljes kórtörténetét” – mondta Murray.

Az orvos tagadta, hogy tudott volna arról, hogy az énekes esetleg függőséggel küzd. Michael Jacksont számos orvos kezelte és gyógyszerek sorát szedte. “Semmit sem tudtam, fogalmam se volt” – jegyezte meg.

Murray szerint a néhai Jackson már akkor propofolt használt altatóként – végül ez a szer okozta halálát -, amikor ő elkezdte kezelni. “Nem én adtam neki először” – fogalmazott.

Az orvos állítja, ő valójában le akarta szoktatni Jacksont az orvosi altatóként használt szerről, és talán egyszerűen “el kellett volna sétálnia”, de akkor “cserben hagyott volna egy barátot”.

Murrayt megkérdezte a riporter, hogy ő okozta-e az énekes halálát, az orvos pedig azt válaszolta, nem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik