Szórakozás

Elhunyt a legendás divatikon

A divatipar egyik legnagyobb alakját veszítettük el, aki alapjában véve megváltoztatta a nők öltözködését.


Fotó: AFP

A forradalmi ruhadarabok megalkotásáért általában magukat a tervezőket emeli isteni magaslatokba a nép. Pedig a kezüket minden esetben egy múzsa vezette, akinek látványa elhintette elméjükben a nagy mű tervét. Eme elméletet tökéletesen bizonyítja Loulou de La Falaise története. A modellként és ékszertervezőként tevékenykedő hölgy mindig elegáns nadrágokban járt, és ez adta az isteni szikrát Yves Saint Laurent-nek, hogy megalkossa a női szmokingot. A Le Tuxedo alapjaiban rengette meg az addigi feminim divatot, és lehetővé tette a hölgyeknek, hogy férfiasabban öltözhessenek. Természetesen megtartva közben nőiességüket.

Loulou amellett, hogy múzsaként igazi legendává vált, saját ötleteivel is letette a névjegyét. Rikító, ám mégsem giccses ékszerei óriási népszerűségnek örvendenek a mai napig. Stíluselemeit pedig átvették más szakágak is a divat berkein belül.

Tavaly azonban hirtelen, mindenféle indok nélkül visszavonult. A váratlan nyugdíjazás okára pedig csak most, a halálakor derült fény. Loulou-nál rákot diagnosztizáltak, és hiába tettek meg mindent érte, múlt héten elhunyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik