Szórakozás

Elveszítheti a látását Bajor Imre

A kicsi huszár hirtelen jött és örömmel fogadott látásjavulása a szürke hályog első tünete. A tényre barátja és kolléganője, Hernádi Judit hívta fel a figyelmét.

A színész akkor nagyon megijedt, és megígérte: napokon belül szakemberhez fordul.

Az orvosoktól hírhedten rettegő komikus ennek ellenére a mai napig nem mutatta meg szemét hozzáértő személynek, az Új Ásznak pedig elárulta: a közeljövőben nem is áll szándékában.

“Én csak a halálom előtt egy nappal megyek önként a bitófára, azaz látogatok meg egy orvost. Most jól látok, és ha ez a javulás valóban azt jelzi, hogy kialakulófélben lévő szürke hályogom van, akkor nyilván lesznek majd tüneteim is. Ha ez bekövetkezik, majd akkor napirendre kerül a szemészet is” – nyilatkozta a napilapnak a humor nagyágyúja.

A lap ugyanakkor felkereste dr. Bense Tamás orvost is, aki szerint a színész hamar teljesen elveszítheti látását, ha nem kér segítséget.

“Saját felelősségre mindenki azt csinál az egészségével, amit csak akar. Ugyanakkor várható, hogy amennyiben a művész úrnak valóban kialakuló szürke hályog megbetegedése van, egyre rosszabbul fog látni, míg végül a teljes szürkeség vár rá. Ha ez bekövetkezik, még közlekedni sem lesz képes önállóan, amíg el nem végzik rajta a szükséges műtétet. A kezelésre más út nem létezik. Ugyanakkor ha időben kés alá fekszik, jelentős életminőségbeli javulásra számíthat” – fejtette ki a napilapnak dr. Bense Tamás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik