Szórakozás

Rejtélyes körülmények között holtan találtak a szexszimbólumot

Rejtélyes körülmények közt életét vesztette a hetvenes évek egyik legszexisebb és leghírhedtebb modellje.

Januárban fedezte fel néhány kocogó Anneka Vasta meztelen holttestét az egyik San Diego-i kiképzőbázistól nem messze a parton. A hatóságok azóta titkolták az esetet, de miután kilenc hónap alatt sem göngyölítették fel az egykori modell halálát, a nyilvánosság segítségét kérték. A hetvenes évek egyik legnagyobb szexszimbólumát az év második napján látták utoljára élve, amikor szobát bérelt egy motelben, Dél-Carlsbad State Beachen. Majd két nappal később, jó pár kilométerrel arrébb a víz partra dobta testét.

Azt viszont nem tudni, hogy miként került a hullámsírba Anneka. Az ötvennyolc éves modell nyakát és gerincét még életében eltörték, ami két dologra utalhat. Vagy leugrott a sziklákról, és abban törte össze magát, vagy pedig valaki végzett vele, majd a vízbe dobta. Az ex-modell további sérülései – két döfés a mellkasán, és vágások a csuklóján – is keletkezhettek öngyilkosság és idegenkezűség során is. A megfejtéshez Vasta autója, és az abban talált véres ruhái és kése sem vitték közelebb a hatóságokat.

A családja nem hisz az öngyilkos elméletben, mert szerintük imádott élni. Bár a húga, akinél lakott azt mondta, az utóbbi években mentális zavarok léptek fel Annekánál. Ennek ellenére azt állítják, hogy a mindenkivel szívesen barátkozó Vastát egy idegen végezte ki kegyetlenül.

Az egykoron a világ legszexisebb nőjének titulált modell Anneka Di Lorenzóként vált ismertté, miután összemelegedett a Penthouse kiadójával, Bob Guccionéval. Az üzletember előbb a férfimagazinja az évi elsőszámú hölgyévé tette, majd a Caligula című pornográf filmjébe is benyomta.

A kapcsolatuk azonban hamarosan szomorú véget ért. Guccione ugyanis arra kényszerítette párját, hogy feküdjön le két üzletfelével, amiért Anneka beperelte a férfit, és négymillió dollárt meg is ítéltek neki kárpótlásként. Bár ebből az összegből csupán négy dollár lett az övé, mivel a fellebbezést követően semmissé tették a jóvátételt. Ezt követően Vesta karriere rohamos mélyrepülésbe kezdett, és néhány kisebb mozis szerep után végleg eltűnt a középpontból. Ahova sajnos a halála repítette vissza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik