Szórakozás

Háborút vívnak a benzinárral a magyar celebek

Történelmi csúcsokat döntöget hazánkban a benzinár, így mindenki igyekszik spórolósra venni a figurát. A Hír24 által megkérdezett ismert arcok közül mindenki fokozottan ügyel a költséghatékony közlekedésre.


Fotó: RTL Klub

Ádáz harcot vív a benzinköltségekkel Keleti Andrea, az RTL Klub Reggelijének műsorvezetője. A kiváló táncos, ugyanis nemrég szembesült a ténnyel, miszerint az általa vezetett műsor nem működik tovább. „ Igaz a mondás, hogy minden rosszban van valami jó. Most, hogy már nem lesz a Reggeli, könnyebben össze tudjuk szervezni a férjemmel a városba jutást. Eddig két külön autóval jártunk, most egyre váltottunk.” Ahogy mindenki, úgy Keleti Andiék is megpróbálják kiiktatni a felesleges utakat, ám a gyerekek fuvarozása így is megnehezíti a dolgukat. „Két gyerekkel nagyon nehéz. Próbálunk hatékonyak lenni, de a gyerekek összeszedése miatt állandó logisztikai harcot vívunk, ami egy autóval igazi kihívás.”

Hasonlóan látja a helyzetet Rubint Réka, aki háromgyerekes anyukaként sokat ingázik. Helyzetét csak bonyolítják a mindennapos üzleti utak, melyekre bel- és külföldön egyaránt sort kell kerítenie. „Sajnos muszáj autóval mennünk, hiszen van, hogy határon túl akad elintéznivalónk. Egyébként sem könnyű három gyerekkel, így próbáljuk praktikusan megoldani a dolgokat.” Réka a spórolás jegyében nemrég dieselautóra váltott. „Sokat vezetek, de így egy tankkal messzebbre jutok. Persze nem mindig ragaszkodom az autóhoz. Edzeni és sportolni inkább gyalog vagy futva megyek, hiszen a lényeg a benzintakarékosság.”


Fotó: TV2

Tóth Szabi, a Sugarloaf frontembere azonban nem teheti meg, hogy koncertjeire gyalogosan érkezzen. Már csak a zenekar felszerelése miatt sem. Így Szabinak és formációjának minden fellépés alkalmával autóba kell ülnie a méregdrága benzinárak ellenére is. „A mostani árak rendesen megdobják a zenekar útiköltségeit. Magánemberként megpróbálok cselezni és fix összegekért tankolni, vagy kevésbé nyomni neki, de ez így is horror.”

A Valóvilág előző szériájának játékosát, a BeleValó jelenlegi műsorvezetőjét, Anikót is kiborítja a jelenlegi benzintarifa. „Nekem az autó nélkülözhetetlen, még a családomhoz is ezzel jutok le vidékre, így a kocsit a méregdrága árak ellenére sem tudom letenni.” Anikó mostanában sajátos spórolási módszert választott. „Igyekszem nyitott szemmel járni, és összegyűjteni az olcsóbb benzinkutakat. Ha tankolnom kell, az autópályákat messzire elkerülöm. Ott ugyanis még drágább a benzin.”

Istenes Bence szívesebben közlekedne motorjával, hiszen az sokkal olcsóbb lenne. „Katasztrófa, hogy milyen összegekért lehet manapság tankolni. Alapvetően autóval közlekedem, de ha az időjárás engedi, kétkerekűre váltok. A motorozás sokkal olcsóbb mulatság.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik