Szórakozás

Meghalt a főgonosz

Hatvankilenc éves korában távozott az élők sorából Az utolsó ház balra című horror kegyetlen bandavezére.

Kevesebb brutálisabb és megrázóbb horrort készítettek Wes Craven első filmjénél, Az utolsó ház balránál. A film viszont korántsem lenne annyira félelmetes, ha nem David Hess alakította volna a főgonoszt, Krug Stillót. Hess játéka, mimikája, hangja és őrülettől sugárzó tekintete már önmagában halálra rémisztette a nézőket, amire csak ráadás volt a rengeteg emberkínzás. Később az Autostop rosso sangue című horrorklasszikusban öregbítette hírnevét, egy újabb elmebeteg karakter megformálásával Franco Nero oldalán. Ezt követően ismét Cravennel forgatott, közösen megalkották a Mocsárlényt, amivel David végképp beírta magát a horrorfilmek történelemkönyvébe, mint az egyik legkegyetlenebb gonosz.

Azt azonban még a legnagyobb rajongói sem tudták Hessről, hogy volt egy finomabb oldala is. David Hill néven rock ’n roll slágereket írt, sőt, előadóként is próbálkozott. Ám az All Shook Up című dalából csak akkor lett siker, amikor Elvis feldolgozta. David azonban egyáltalán nem bánta, hogy nem lett világhírű énekes, hiszen a Király állandó szövegírója lett. Olyan klasszikusokat alkottak együtt, mint a Come Along vagy a Sand Castles.

Karrierjét végigtekintve, elmondható, hogy óriási űrt hagyott maga mögött szombati halálával. Hiszen kevesen vannak, akik akkorát alkotnak egyszerre filmes és zenei szinten is, mint Hess.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik