Szórakozás

Elhunyt a legendás szépség

Sok szenvedést követően elhunyt Ausztrália egyik legnagyobb szépsége és tehetsége, aki egykoron James Bondot is elcsábította.

Tegnap egy, queenslandi otthonához közeli kórházban örökre lehunyta szemét minden idők egyik legszebb ausztrál nője. Diane Cilento hosszú betegeskedés után adta fel a harcot a rákkal szemben. A kiváló színésznő a színpadon kezdte karrierjét, ám hamar átpártolt a filmek világába, ahol igazán halhatatlanná vált. Legemlékezetesebb alakítását a Tom Jonesban nyújtotta, amiért Oscarra is jelölték. De szerepelt a Különös hajótöröttekben, az Agónia és extázisban Charlton Hestonnal, vagy A hallgatag emberben Paul Newmannel. Ugyanakkor a nálunk A vesszőből font ember címen futó The Wicker Manből is sokan emlékezhetnek rá.

Ez utóbbi alkotás magának Diane-nek is óriási mérföldkő volt az életében. Ez volt pályafutása egyik legnagyobb sikere, illetve a forgatáson ismerte meg harmadik férjét, Anthony Shaffert. Az író egy hónap híján napra pontosan tíz esztendővel Cilento előtt hunyt el. Diane Shaffer előtt egy másik legenda, Sean Connery felesége volt, akitől született egy fia is, Jason.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik