Szórakozás

Eltemették Böröczky Józsefet

Hónapok óta tartó, súlyos betegség után, életének 63. évében elhunyt művészt a Fiumei úti Sírkert szóróparcellájában helyezték örök nyugalomra szerda délután.

Családtagok, kollégák, barátok és rajongók kísérték utolsó útjára Böröczky Józsefet, akinél a nyár elején diagnosztizáltak rákos daganatot az orvosok. A temetésen ott voltak a Mikroszkóp Színház művészei, Koós János, Nyertes Zsuzsa, Bajor Imre, Maksa Zoltán, Heller Tamás, Lorán Lenke, valamint lerótta tiszteletét többek között Nacsa Olivér, Bagi István, Farkasházy Tivadar, Fábry Sándor, Zalatnay Sarolta és Terry Black is.

„Mindenre emlékezünk, mert van mire emlékezni. Csak azt a szeptemberi, szombat reggelt tudnám feledni, de nem megy. Hiányozni fogsz Börö, nyugodj békében Pepi” – mondta búcsúbeszédében Heller Tamás, a Mikroszkóp Színpad színésze.

A magyar motorsport és az Eurosport képviseletében a szertartáson tiszteletét tette Talmácsi Gábor gyorsaságimotor-világbajnok, valamint a szakág több versenyzője, a szóróparcellától nem messze pedig egy motor bőgött fel a pap beszéde után a méltán híres motorsport-kommentátor tiszteletére.

Bajor Imre a Hír24-nek elmondta, még most sem fogta fel igazán és képtelen elhinni, hogy jó barátja már nem lép fel velük többet a színpadon, hogy előadás után nem lesz, aki megnevettesse őket, és aki életszeretetével és vidámságával lelket öntene kollégáiba.

„Az élet szeretetét jelentette, a vidámságot. Reggeltől estig ment a kabaré, lenyűgöző humora volt, óriási lexikális tudása, mindent és mindenkit ismert a szakmából. Egyszerűen nem hihető, hogy nincs. Ő maga volt a Nagymező utca, nélküle már semmi sem lesz, ami volt” – nyilatkozta megtörten a színész-humorista.

Böröczky Józsefet a Fiumei úti Sírkert szóróparcellájában helyezték örök nyugalomra.

Nyugodjon békében!

*

Böröczky József 1976-tól a Kamara Varieté tagja volt, 1985-ben a Vidám Színpad társulatához csatlakozott, majd 1992-ben átment a Mikroszkóp Színpadra.
Másik szakmája a motorverseny-közvetítés. Farkasházy Tivadar nevezte el Böröczkyt a hazai motorsport mozgó lexikonjának. Több mint 10 évig volt az Eurosport kommentátora.

Hasnyálmirigy-daganatot diagnosztizáltak nála máj­áttétekkel, eleinte kemoterápiás kezelést kapott, de ezt le kellett állítani, mivel később agyvérzése lett. Később egy budai rehabilitációs központban kezelték. 2011. szeptember 17-én hunyt el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik