Szórakozás

Rejtélyes börtönlakó üzent Stohlnak

A 34 éves férfi jelenleg szabadságvesztését tölti, ezt megelőzően rendszeresen vezetett börtönnaplót a neten, ahol a színésznek is üzent.

Kedves Buci, Stohl András! Ezúton szeretnénk meghívni egy börtönkörútra, egy kis kikapcsolódásra.. természetesen családod nélkül. Ne hozz magaddal csak a legszükségesebb dolgokat. A többit mi biztosítjuk számodra.(…) Itt vezethetsz, igaz nem autót hanem maximum kultúr szakkört. Ne izgulj a legjobb helyett biztosítjuk számodra, amolyan igazi túlélő showban lesz részed” – idézte az elítélt levelét vasárnapi számában a Bors.

A rejtélyes férfiről mindössze annyit lehet tudni, hogy 34 éves, – ahogy ő fogalmaz – egy megtévedt ember, aki bár nem tanulatlan, valahogy mégsem tudott igazán lábra állni és megtalálni a helyes utat az életben. 2005-ben gazdasági bűncselekmény elkövetése miatt közel két évet töltött előzetesben. 2007 év nyarán szabadult, majd 2010-ben az elsőfokú bíróság két év, hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte, nem jogerősen. Egyik áprilisi bejegyzésében azt írta, nem bízik felmentő ítéletben másodfokon, és készül az újabb börtönlétre.

18 éves kora óta rendszeres látogatója volt a büntetés-végrehajtási intézményeknek, csalás, sikkasztás és az ezzel járó okirathamisítás bűntette miatt.

Szélhámoskodtam, csaltam, a könnyű pénzszerezést választottam, mivel akkor még nem tudtam, hogy másként is lehet jó pénzt keresni. (…) Annyiszor szembesültem azzal, hogy a múlt az múlt, gondoltam az elmúlt 3-4 év történéseit leírom hadd okuljatok belőle. Hátha másnak elmegy a kedve a sittes élettől, hátha” – fogalmazta meg küldetését az ismeretlen blogoló, aki utoljára augusztus 20-án töltött fel új bejegyzést az oldalára, így könnyen lehet, hogy beigazolódott korábbi sejtése és ismét hűvösre került.

A Bors információival ellentétben Stohlhoz címzett levelét nem pár nappal ezelőtt, hanem még március 24-én, az elsőfokú ítélet előtt írta:

Ne izgulj ha Cini (Zalatnay Sarolta – szerk.) kibírta neked is menni fog. Jó helyed lesz, a legjobb. Vigyázzunk rád majd, nem engedjük többieknek hogy beszóljanak neked. A sorban is állhatsz, elöl, és talán hozzád majd a börtönparancsnok is lejön. Tudod miért? Hogy tudjon mesélni a barátainak rólad pókerezés, és italozás közben. Majd lesz egy érinthetetlen melód, (stúdiós). Néha hazamehetsz, de csak te, más nem” – írta a magyarországi rabok nevében a férfi, aki egy e-mail címet is mellékelt a levél végére, abban az esetben, ha a színész-műsorvezető október 5-én nem tudná, hogy miket pakoljon össze az 5 hónapos rabságra, írjon neki bátran, szívesen ad tanácsot.

Megpróbáltunk levelet küldeni a börtönbloggernek az általa megadott címre, de üzenetünk nem ért célba: a levelezési fiók ugyanis nem létezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik