Szórakozás

Majka: ott van a levegőben, hogy elítélnek

A TV2 műsorvezetője továbbra is állítja, ártatlan, és az egész zsarolási ügy egy vicc, de tart a börtönbüntetéstől.

A médiában Majka néven ismertté vált Majoros Péter harmadrendű vádlott kihallgatásával folytatódott csütörtökön a Pesti Központi Kerületi Bíróságon az a büntetőper, amelyben Kótai Mihály bokszolót és egy társát zsarolással, Majkát pedig önbíráskodással vádolja az ügyészség.

A vád szerint a sértett, Sz. Gábor 2003-ban ismerkedett meg Kótai Mihállyal, akivel megállapodott abban, hogy a bokszoló nagyobb összeget fektet a cégébe és a pénzt 2-3 hónap múlva 10 százalékos haszonnal kapja vissza. A sértett így 9 millió forinthoz jutott. Kótai a pénzt 2005 végén a kamatokkal együtt egyben kérte vissza, de ezt a sértett nem tudta visszafizetni. 2007-től aztán telefonon és személyesen is fenyegették a sértettet és családját. Addigra már mintegy 200 millió forintot követeltek tőlük. Kótai a vád szerint megfenyegette, majd bántalmazta a sértettet a tartozás kiegyenlítése érdekében, illetve közölte vele: “Ha nem fizetsz, megöllek, szétverlek, kinyírlak.”

Kótai aztán 2007 decemberében Majka társaságában megjelent a sértett édesanyjának lakásán és közölte vele, amennyiben a fia nem fog fizetni,“két keresztfát ácsol, és először őt fogja a keresztfára feszíteni, hogy a fia lássa, hogyan szenved, majd a fiát is keresztre feszíti, végül mindkettőjüknek alágyújt”. Majka pedig azt mondta, ha a sértett nem adja meg a tartozást, akkor őt is és az édesanyját is mindennap zaklatni fogja, ő lesz a legkellemetlenebb ember az életükben, nem lesz menekvés előle.

Majka korábbi, keddi tárgyalásán hangsúlyozta: nem érzi bűnösnek magát. Tagadta, hogy fenyegető kijelentéseket tett volna. Azt elismerte, hogy járt a sértett édesanyjának lakásán és ott “emelkedett hangnemben” folyt vita a kölcsöne visszafizetéséről, de határozottan visszautasította, hogy a sértett megölésével fenyegetőzött volna.

Csütörtökön tanúként hallgatták meg Sz. Gábor édesanyját, aki többször ellentmondásba keveredett. Az asszony fia cégében egyfajta gazdasági vezető szerepet töltött be. Ő intézte a cég pénzügyeit, rajta keresztül folytak át a kölcsönösszegek. Fia egyre több pénzt kért magánszemélyektől, már sok százmilliós összegről volt szó, csalás bűncselekményével vádolják – írja a Bors.

Az ózdi rapper a napilapnak elmondta, tart attól, hogy börtönbe küldik, de tiszta a lelkiismerete, mert nem követte el azokat a dolgokat, amikkel vádolják. “Egy vicc az egész, a Kész átverés show” – tette hozzá a TV2 műsorvezetője, aki akár 8 év börtönt is kaphat, amennyiben bebizonyosodnak az ellene felhozott vádak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik