Szórakozás

Lady Gaga Bambit kap

A különcségével hódító énekesnő nemzetközi pop kategóriában kapja meg az aranyőzet.

Az énekesnőnek nemzetközi pop kategóriában ítélte oda a zsűri a díjat, amelyet november 10-én Wiesbadenben vehet át – közölte a Burda kiadó szerdán.

“Lady Gaga jelenleg a legsikeresebb popművész, az önmegvalósítás királynője, kulturális jelenség. Born This Way című legutóbbi albuma felszólítás a tisztelet és a tolerancia gyakorlására” – áll a zsűri indoklásában.

Lady Gaga 1986-ban született Stefani Joanne Angelina Germanotta néven New Yorkban. Katolikus leányiskolába járt, már gyerekként megírta első dalait, zongora- és énekórákat vett. Húszévesen ismerte meg Rob Fusari producert, ezután “született meg” Lady Gaga.

A Burda adatai szerint Lady Gaga több mint 75 millió lemezt adott el, májusban befejeződött világkörüli turnéjával 125 millió dollárt keresett.

A Forbes című amerikai magazin listája szerint Lady Gaga a világ legbefolyásosabb sztárja.

A Bambi-díj a német Bild und Funk tv-magazin által évenként kiosztott televíziós és média-díj, melyet 1948-ban alapítottak. Az első díjazott Rökk Marika volt, állítólag az ő kislánya nevezte el az őzet ábrázoló elismerést Bambinak. A díj eredetileg egy porcelánból készült őz volt, 1958 óta azonban már aranyból készítik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik