Szórakozás

Elpusztult Heidi, a kancsal oposszum

El kellett altatni a lipcsei állatkert sztárját. Néhány héttel ezelőtt jelentek meg rajta az öregedés jelei.

“Néhány héttel ezelőtt a kis oposszumon megjelentek az öregedés jelei: egyre nehezebben mozgott, fájdalmai voltak és az ízületei is begyulladtak. Hiába adtunk neki különböző vitaminokat és más gyógyszereket, Heidi állapota az intenzív orvosi ellátás ellenére tovább romlott, így úgy döntöttünk, hogy az ő érdekében, megkímélve a szenvedéstől, elaltatjuk – közölték Heidi Facebook-oldalán a lipcsi állatkert munkatársai szerdán.

A kis oposszumot egy észak-karolinai állatmenhely előtt találták még tavaly, testvérével, Nairával, aztán egy dán állatparkon keresztül a lipcsei állatkertbe vitték őket egy harmadik társukkal, a hím Teddyvel. Heidi villámgyorsan sztár lett, miután megjelent bájos fotója a Bild című lap egyik decemberi számában. A Facebookon pillanatok alatt több százezer követője akadt, és népszerűsége csúcsán egy amerikai showműsorba is meghívták, valamint megtippelte az idei Oscar-gála nyerteseit is.

Heidi feltételezések szerint kölyökkori rossz étrendjének köszönhette kancsalságát, szemei mögött nagy tömegben rakódhatott le zsír.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik