Szórakozás

100 ezres adótartozása van Terry Black 10 éves fiának

A transzvesztita előadóművész nem érti, hogyan követelhetnek pénzt egy gyermektől, azt pedig végképp nem tudja, miként rendezik majd a számlát.

Nagy bajban van Terry Black. A nevelt fia, Danika csupán 10 éves, nincs jövedelme, hiszen még iskolába jár, mégis arról értesítették levélben, hogy adótartozása van.

Az Aktív utánajárt, miért kaphatott Danika 103 ezer forintos tartozásról szóló értesítést a NAV-tól. Az adóhivatal egyik szóvivője, Honyek Péter szerint gyerekek is szerezhetnek jövedelmet például öröklés formájában, ilyen esetben nekik is lehet adófizetési kötelezettségük. Mivel ők nem keresnek, ezért a gyámjuknak kell azt megfizetni.

Terry állítja, bár van a fiú nevén ingatlan, ezt nem ebben az időszakban kapta. Azt mondja: utoljára 8-10 éve kapott olyan dolgot Dani, ami után illetéket kellett fizetni, de azt akkor ő be is fizette.

Az adóhatóság szerint az is előfordulhat, hogy volt egy ingatlanszerződés, amit bejelentettek, de végül mégsem jött létre. Ebben az esetben az eredeti szerződés ott van a NAV-nál, és ugyanúgy kiszabják rá az illetéket, addig, amíg nem jelentik be, hogy mégsem történt adás-vétel, az tartozásként szerepel.

Terry Black csak azt nem érti, hogy eddig miért nem kapott értesítést a 2 éves tartozásról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik