Szórakozás

Mercijével segített a tornádó károsultjain a világsztár

Egy jótékonysági árverésen 130 ezer dollárért (26 millió forintért) vásárolta meg egy pár Sheryl Crow lenyitható tetejű Mercedesét.

A névtelenségbe burkolózó pár egy kaliforniai aukción licitált a népszerű énekesnő 1959-es fehér Mercedesére, amelynek értékét eredetileg 50-80 ezer dollárra becsülték. A vásárlás után azonban úgy döntöttek, megduplázzák hozzájárulásukat az újjáépítéshez és a májusi tornádóban elpusztult joplini iskolák javára befolyt összeget további 130 ezer dollárral toldották meg – közölte a Délnyugat-Missouri Közösségi Alapítvány, amely Joplin letarolt iskoláinak helyreállítására gyűjt adományokat.

“Az ilyen adományokból látszik, hogy az emberek és a szervezetek országszerte segíteni akarnak nekünk a talpra állásban” – fogalmazott C.J. Huff, a joplini iskolák főfelügyelője.

A tornádó május 22-én 162 halálos áldozatot követelt, lerombolta a joplini gimnáziumot, két további iskolát és hét épületet megrongált. Az illetékesek szerint több mint 150 millió dolláros kár keletkezett. A tanítás ugyan megkezdődött, de diákok ezreit csak átmeneti létesítményekben tudták elhelyezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik