Szórakozás

Íme a világháló legveszélyesebb híressége

Heidi Klum német szupermodell és televíziós műsorvezető lett idén a világháló legveszélyesebb híressége.

A kaliforniai McAfee szoftvergyártó cég szerint az egykori Viktoria’s Secret modell, illetve A kifutó (Project Runway) című valóságshow házigazdájának nevére kidobott tíz keresési találatból valószínűleg egy biztosan olyan csali oldalra irányítja a felhasználókat, ahol különböző vírusok várják, hogy bejuthassanak az illető számítógépébe.

Az évente közzétett rangsor legveszélyesebb férfi híressége a korábban a legnagyobb példányszámú brit bulvárlap, a The Sun brit bulvárlap főszerkesztőjeként dolgozó és jelenleg a CNN egyik beszélgető műsorának házigazdájaként ismert Piers Morgan lett.

A cég szerint az internetes bűnözők azért használják előszeretettel a hírességek neveit, mert úgy vélik, hogy ezekkel lehet a legkönnyebben lépre csalni a felhasználókat. Miután az adathalászok bejutottak a komputerbe már könnyedén megszerezhetik a banki szolgáltatások vagy épp az e-mail fiókhoz szükséges jelszavakat.

Heidi Klum után a tavalyi listavezető Cameron Diaz, Piers Morgan, Jessica Biel és Katherine Heigl nevei sorakoznak a veszélyességi rangsorban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik