Szórakozás

2009 gombostűt szúrt a fejébe

Megjelent a 2012-es Guinness Rekordokat tartalmazó könyv, amelynek világrekordjai között akad rendkívül hosszú kutyafül és egy kínai fakír is.

A leghosszabb fülű kortárs eb fülei nem egyformák, az egyik csak 31 centi és 1 milliméter, a másik viszont 34 centi és 3 milliméter. A macskadorombolás hangerőrekordere egy brit kedvenc, amely 67,7 decibellel képes kifejezni elégedettségét. A mérést egyméteres távolságból végezték.

A világcsúcsok között csemegézve a The Daily Telegraph című lap kiemelte a 119,4 centis uborkát, amely szintén brit föld “szülötte”, továbbá azt a kínai férfit, aki 2009 gombostűt szúrt a fejbőrébe. Nála kíméletesebb volt magával az az olasz ifjú, aki egyszerre 17 leveseskanalat tudott az arcán megtartani.

Szintén nem túl hasznos, de érdekes rekordkategória a “ki tud a leghamarabb cipzáras bőröndbe bújni“. Ennek a csúcstartója 5,43 másodperccel egy amerikai nő.

Honfitársnője a világ körömhosszbajnoka összesítve 8 méter 65 centis körmökkel. A Las Vegas-i Christine Walton jobb kezén a körmök hossza 309,8 centi, bal kezén 292,1 centiméter. A most 45 éves nő 1990 óta nem vágta le körmeit – derül ki a könyvből.

Hízelgő rekordot tudhat magáénak Florian Silberesein német énekes, aki egy perc alatt 117 nőt csókolt meg. A német mulatós műsorok népszerű alakja egy másik rekorddal is büszkélkedhet, egyszerre 51 embert tudott bezsúfolni egy egyszemélyes ágyba.

Továbbra is kedvelt az ételekkel kapcsolatos rekordok kategóriája. Németországban elkészítették a világ legnagyobb currywurstját, a gigászi finomság 175,5 kilogrammot nyomott, hossza 320 méter volt. Jótékonysági célokból sütötték meg német pékek a világ legnagyobb mogyorós háromszögét, a népszerű nussecke 450 kilogrammos kiadását.

Ausztriában rekordot érő bőrnadrág készült, az ötméteres és 3,75 méter széles bő gatyához 77 négyzetméternyi bőrt használtak fel, a ruhadarab 46 kilót nyomott.

A világ legalacsonyabb felnőttje egy 1992-ben született nepáli, aki mindössze 67 centire nőtt. A leghosszabb nyelve – legalábbis a rekordok könyve szerint – a kaliforniai Chanel Tappernek van: 9,75 centis.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik