Szórakozás

Rajong a fociért és a magyaros konyháért az új kormányszóvivő

Ismerősei meséltek Giró-Szász Andrásról.

Eddig politikai elemzőként ismertük, mostantól viszont kizárólag a kormány döntését magyarázza Giró-Szász András. Mint arról korábban beszámoltunk, hétfőtől a tavaly tavasszal alakult Századvég Gazdaságkutató Zrt. tulajdonosa a magyar kormány szóvivője.

Giró-Szász első munkanapját a Mokka reggeli adásában kezdte, ahol elárulta, hosszas vívódás után vállalta csak el a felkérést, tisztában van azzal, hogy kormányszóvivőként többet nem térhet majd vissza a politikai elemzői pályára, és a családjával is kevesebb időt tud majd együtt tölteni, de nem akarta, hogy tíz év múlva szemrehányást tegyen magának korábbi döntése miatt.

„Olyan időket élünk, amelyek szükségessé teszik azt, hogy az a kormány, amelyik eddig is jelentős energiákat fordított arra, hogy valamiféle visszajelzéseket kapjon a választóktól, hogy ha ezt továbbra is fenn akarja tartani, akkor tágabb és érthetőbb magyarázatokat kell adnia arról, hogy mi történik és mi az a cselekvés, amit végrehajt” – nyilatkozta a kormányszóvivő, aki hangsúlyozta, a továbbiakban is törekedni fog az objektivitásra.

Giró-Szász ismerősei a Bors című napilapnak elárulták, a politológus sokat járt Spanyolországba, ahol a jobboldali politikát tanulmányozta, ezekről könyvet is írt. Rajong a spanyol fociért, a Real Madrid szurkolója. Kedvence a magyaros konyha, különösen a mangalicából készült ételeket kedveli. Fiatalon atletizált, de manapság is rendszeresen fut. Nős, felesége Giró-Szász Krisztina televíziós szerkesztő – írja a napilap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik