Belföld

Szerepcserék a kormányzati kommunikációban

A Népszabadság információi szerint Giró-Szász András lehet a kormány-, Nagy Anna pedig az államfő szóvivője.

A nol.hu oldalon pénteken megjelent cikkben az olvasható, hogy ősztől megváltozik a kormányzati kommunikáció, amiről a miniszterelnök a Fidesz-KDNP frakciószövetség évadnyitó tanácskozásán, Hajdúszoboszlón tehet bejelentést. Orbán Viktor változtat a struktúrán, és centralizál, így ősztől nem pusztán Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő tartozik majd a Miniszterelnökséghez, hanem a kormányszóvivő is, a kormánydöntéseket nap mint nap magyarázó-elemző szerepkörrel – írta a Népszabadság Online a kormányfőhöz közel álló forrásokra hivatkozva.

A cikk szerint a kormányszóvivői posztra Giró-Szász András politikai elemző, a tavaly tavasszal alakult Századvég Gazdaságkutató Zrt. tulajdonosa a legesélyesebb.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTI érdeklődésére semmilyen módon nem kívánta kommentálni a nol.hu értesülését. Giró-Szász Andrást az MTI nem érte el.

Nagy Anna kormányszóvivő július elsején családi okok miatt ment fizetés nélküli szabadságra, a szóvivői feladatokat azóta Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár látja el. Nagy Anna akkor azt mondta: várhatóan őszig lesz szabadságon.

A nol cikke szerint, ha Nagy Anna visszatér, számítanak rá a közigazgatási és igazságügyi tárcánál, de arról is szó van, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök mellett lesz szóvivő.

Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) társadalmi kapcsolatokért felelős hivatalvezetője az MTI érdeklődésére elmondta: a hivatal valóban tervezi, hogy szeptembertől szóvivőt alkalmazzon az államfő munkájának segítése érdekében, konkrét jelöltjei is vannak erre a feladatra, de még senkivel sem tárgyaltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik