Közélet

Buszon randalírozott egy részeg férfi

Inzultálta az utasokat, szétlocsolta az italát, majd egy nőhöz vágta a sörösüveget.

Ittasan garázdálkodott egy 68 éves miskolci férfi a város egyik helyi járatú autóbuszán, két utasnak és a jármű vezetőjének is nekiesett, a helyi lakost rendőrök fékezték meg, majd őrizetbe vették – közölte a rendőrség hétfőn az MTI-vel.

A férfi április 30-án, múlt szombaton ittasan, a kezében egy üveg sörrel szállt fel a városi autóbuszra, inzultálta az utasokat, szétlocsolta az italát, majd egy nőhöz vágta az üveget, amely onnan továbbpattanva egy férfi homlokához csapódott – ismertette az esetet Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A busz sofőrje próbálta megfékezni a férfit, aki őt is bántalmazta. A sértettek könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A garázdát az időközben riasztott rendőrök elfogták, őrizetbe vették, ellene garázdaság, könnyű testi sértés vétsége és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indítottak eljárást. A férfit a tervek szerint gyorsított eljárás keretében állítják bíróság elé – tette hozzá Dobi Tamás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik