Szórakozás

Megmentette kollégája életét a Barátok közt sztárja

Németh Kristóf a tragikus sorsú Váry Károllyal készített interjút, amit szerencsére többen is hallottak a szakmából és felajánlották segítségüket a színésznek.

Németh Kristóf néhány nappal ezelőtt rádiós műsorába vendégül hívta színész kollégáját, Váry Károlyt. Az ötvenes éveiben járó művész életét számos tragédia árnyékolja be: elvesztette kislányát, majd a feleségét, hajléktalan lett, miközben egy többgyermekes szklerózis multiplexben szenvedő asszonynak is folyamatosan gondját viseli, pedig számára is egyre nehezebb fenntartania magát – írja a Bors.

A Vígszínház egykori tagja, aki jelenleg James Joyce A bohóc című monodrámáját játssza havonta egyszer a Fogasház Kulturális Befogadótérben a Barátok közt Gézájának elárulta, hozzászokott már, hogy naponta három zsemlét és tíz deka párizsit ehet, mert többre nem futja.

Németh Kristóf bár jól tudta, hogy színésztársa nem él fényűző életet, megdöbbentették a rádiós interjú során hallottak. A sorozatsztár szerint a színészeknek szolidárisabbnak kellene lenniük egymással, s akkor talán elkerülhető lenne megannyi Váryéhoz hasonló tragédia.

A beszélgetés után szerencsére többen is megkeresték a színészt, hogy biztosítsák támogatásukról és felajánlják segítségüket. Bár konkrétumokat Németh Kristóf nem akart mondani, annyit elárult, kedvező változás állt be Váry életében, úgy tűnik, van remény rá, hogy kollégáját többet foglalkoztassák és így egy kicsit könnyebbé tegyék megélhetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik