Szórakozás

Lezuhant egy kisrepülő Fejér megyében – meghalt a pilóta

Kórházba szállítás után meghalt annak a kisrepülőgépnek a pilótája, amely vasárnap délután lezuhant Újbarok és Szár  között.

A gépen a 48 éves bicskei repülőgép-vezető mellett ketten utaztak, egyikük életveszélyes sérüléseket szenvedett – mondta a rendőrségi szóvivő.

Tájékoztatása szerint az ügyben a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala és a Közlekedésbiztonsági Szervezet folytatja a vizsgálatot.

Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivője az MTI-nek korábban elmondta, a magyar kisgép a bicskei repülőtérről szállt fel és iskolakört repült. A szerencsétlenül járt kisgép magyar lajstromban volt. Vasárnap többször is felszállt a bicskei repülőtérről, hogy helyi repülést végezzen. A balesettel végződött útján iskolakört ment a gép a repülőtér fölött, és e közben a negyedik fordulónál, néhány tízméteres magasságban “megbillegtek a szárnyai”, majd meredeken a földnek csapódott – mondta el Bajkó Erika.

Egy szemtanú a becsapódás pillanatáig hallotta, hogy működik a gép motorja. A helyszíni vizsgálat még tart, a roncsok aprólékos átvizsgálása ezután kezdődik – tette hozzá a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik