Közélet

Saját lábán szállt ki a pilóta a lezuhant helikopterből

A permetező gép egy lakóháztól pár méterre ért földet. Az ott lakók hívták ki a mentőket.

Lezuhant egy helikopter hétfőn a baranyai Nagyhajmáson, a pilóta a saját lábán szállt ki a gépből. Az első hírek még arról szóltak, hogy a napraforgókat permetező gép egy családi ház kertjébe zuhant, de később kiderült, hogy a falu szélén, a legközelebbi lakóháztól mintegy ötven méterre ért földet.

A házban lakó Kovács Marcell az MTI tudósítójának a helyszínen elmondta, kishúgával éppen egy filmet néztek, amikor azt hallották, hogy a helikopternek, amely felettük körözött, egyik rotorja leállt.

“Hirtelen nagy csattanást hallottunk és kirohantunk a házból. Ekkor már csak a lezuhant helikoptert láttuk” – mesélte a nagyhajmási fiatal. Mint hozzátette, ők hívták ki a mentőket. Segíteni akartak a pilótának, aki végül saját lábán szállt ki a gépből.

A baleset helyszínét a rendőrök lezárták, a hatóságok részéről a helyszínen senki nem nyilatkozott. Az MTI tudósítója annyit látott: a rendőrök éppen a repülési naplót keresték, s erről egyeztettek a gép tulajdonosával.

A helikopter egy kisebb domb tetején, az oldalára dőlve érhetett földet. Forgószárnya eltörött, az eleje is roncsolódott. Annyi kiderült, hogy a közlekedési hatóság szakembereinek megérkezéséig a gépet nem mozdítják el a helyéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik