Szórakozás

Szijjártó az NBII-ben kispályázna

Orbán Viktor szóvivője a Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub néhány ismert válogatott játékosával kiegészülve benevezett az NB II-es bajnokságba.

Szijjártó Péter amikor épp nem a szót viszi, a labdával teszi ugyanezt, méghozzá igazolt játékosként. Bizony nem csak a miniszterelnök, hanem közvetlen szóvivője is szereti a focit; a Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub játékosa.

A futsal vagy teremfoci Uruguayból származik, de igazán Brazíliában népszerű. Magyarországon alig két évtizede játsszák. Hasonlít ugyan a nagypályás labdarúgáshoz, de legalább annyira különbözik is attól. Négy plusz ember van egyszerre a pályán, kétszer 20 perc a tiszta játékidő, kisebb a játéktér és más a labda is.

A szóvivőn kívül több miniszterelnökségi tag is játszik a csapatban profi játékosokkal körülvéve, például a 32-szeres válogatott csatárral, Horváth Ferenccel.

Szijjártó az Aktívnak elárulta, a politika a kapukon kívül, itt nem számít, ki milyen szimpatizáns, elvégre nem választási nagygyűlés van, hanem focimeccs.

„Itt focizunk, itt nem politika van. Én azt sem tudom, hogy a focicsapatban éppen ki, milyen szimpatizáns, egyszerűen barátok vagyunk, az sem érdekel, hogy a nézők milyen szimpatizánsok” – nyilatkozta a szóvivő.

A csapat nagy feladatra készül: beneveztek ugyanis az NBII-es futsal bajnokság következő szezonjába. Szijjártó már alig várja az első tétmeccset szeptember 9-én, addig is hetente négyszer két órában a dunakeszi teremben izzad, hogy sikerre vigye csapatát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik