Szórakozás

Sportos celebek is rajthoz állnak a Félmaratonon

Zséda, Harsányi Levente és Kammerer Zoltán már felkészültek a versenyre.

Szeptember 4-én immár 26. alkalommal rajtol el a Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton, ahol évről-évre közel tízezren húznak futócipőt, hogy a város legszebb útvonalán teljesítsék a 21 kilométeres távot szólóban, párosban vagy – idén először – trióban. A különleges atmoszférájú futóünnepet sportos sztárjaink és sportolóink sem hagyják ki, és évről-évre visszatérnek kedvenc versenyükre.

Zséda három éve vágott bele a rendszeres futóedzésekbe, amikor grandiózus koncertje hatalmas állóképességet igényelt.„A turnékra úgy kell készülnöm, mint egy atlétának, amit egyáltalán nem bánok, hiszen a futás, amellett, hogy remek kondíciót ad, kikapcsol és feltölt. A tavalyi Félmaraton után még várt rám egy koncert, a futás azonban olyan katartikus élmény volt, hogy este, a színpadon is tovább szárnyaltam.”

Az énekesnő még a nyár elején megkezdte a felkészülést az idei Félmaratonra, csakúgy, mint Harsányi Levente, aki párosban áll rajthoz szeptember 4-én. „A futás fittség, állóképesség, kitartás – mondta Levente. „Azonban ennél sokkal fontosabb, hogy ilyenkor kilépek a mindennapi rohanásból és lecserélem egy sokkal kellemesebb és felszabadítóbb kocogásra.”

Sportolóink, akik „munkaköri” kötelességből naponta róják a köröket, szintén lelkes indulói a félmaratonnak, ahol végre nem szintidőkért, hanem egy jó hangulatú, baráti futóélmény kedvéért vágnak neki a távnak.

„A Félmaraton nem mindennapi élmény, hiszen a város legszebb helyein vezet az útvonal” – mondja Kammerer Zoltán. „Én már törzsvendégnek számítok, hol párosban, hol szólóban teljesítem a távot, és ha bírom, még ötven évesen is rajthoz állok” – tette hozzá nevetve a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó.

Idén azok is megtapasztalhatják a félmaratoni futás élményét, akik csak rövidebb távra vállalkoznak, hiszen egyéniben, párosban és trióban is lehet nevezni a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonra. A 21 km-es távon a párban indulóknak 13,9 és 7,1 km-t kell teljesíteniük, a triók pedig 5, 8 és 8,3 km-t futnak majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik