Szórakozás

Fordítva varrták vissza a tini lábát

A bizarr eljárásnak köszönhetően a 13 éves fiú ma már újra hódolhat kedvenc sportjának, a baseballnak.

Dugan Smithtérdében 10 éves korában rákos elváltozást fedeztek fel az orvosok, miután egy baleset során eltörte a lábát. A tumor ekkor már tojásméretű volt, így nem volt más választásuk, amputálniuk kellett a fiú jobb lábát. Az operáció során azonban egy különleges sebészi eljárást alkalmaztak, melynek köszönhetően Dugan a felépülési időt követően a speciális protézissel ott folytathatta, ahol annak idején abbahagyta: a baseball-pályán – számolt be a Huffington Post.

A sebészek térdet csináltak a fiú bokájából: a beteg térd-, és combrész eltávolítása után Dugan alsó lábszárát a lábfejjel együtt 180 fokkal hátrafelé elforgatták, és a combcsonkjához rögzítették úgy, hogy a már ellenkező irányba hajló boka a térdízület helyére került.

“Nem tudtam, hogy valaha képes leszek-e újra futni és azt sem, hogy pontosan mi is fog történni, rengeteg minden kavargott a fejemben, de próbáltam pozitívan hozzállni a dologhoz” – nyilatkozta a tini, aki alig egy nappal a műtét után már képes volt mozgatni a lábát, ma pedig szinte ugyanolyan aktív életet él, mint betegsége előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik