Szórakozás

Édes élet Szerencsen

Különlegeségekkel és édes programokkal várják a csokirajongókat egy hosszú hétvégén.

Édes napok várnak mindazokra, akik augusztus 25-e és 28-a között Szerencsre, a hazai csokoládégyártás egyik fellegvárába látogatnak, ugyanis a Hegyalja kapujaként is emlegetett városban idén is megrendezik a csokoládéfesztivált. A város neve évtizedek óta összefügg a csokoládégyártással, az édességekkel: a Boci-csoki, a Melódia szelet vagy a Melba kocka elválaszthatatlan a várostól, csakúgy, mint a kakaópor.

Az idei az immár negyedik országos csokoládéfesztivál. Augusztus utolsó hétvégéjén változatos kulturális programokkal, édesség-bemutatókkal, vásári forgataggal és kóstolókkal várják a vendégeket. A szervezők szerint az elmúlt évek sikere bizonyította: az egyre népszerűbb, tömegeket vonzó esemény programjai már alig férnek bele egyetlen napba, ezért tartják az idei rendezvényt egy hosszú hétvégén.

A fesztivál az eddigieknél is szélesebb kínálattal csábítja a látogatókat, mindenki ízelítőt kaphat a helyi gyártású édességek és a Tokaj-hegyaljai borok mellett a zempléni tájegység kulturális értékeiből is. A hangulatról az Edda, a Hooligans, a Holdviola, a Heaven Street Seven és a Belmondo zenekar, valamint számos művész és együttes gondoskodik.

A Zempléni Múzeumban az európai hírű képeslevelezőlap-gyűjtemény mellett a szerencsi édességgyártás történetét bemutató tárlat látható, amelynek egyik látványossága Gombóc Artúr csokoládészobra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik