Szórakozás

Kisbabát vár Viktória svéd hercegnő

Jövő év márciusára várja első gyermekét a koronahercegnő és hitvese, Daniel Wresling, Västergötland hercege -– jelentette be a svéd királyi udvar szerdán.

“A trónörökös várandós, a gyermek márciusban születik meg. Az egész királyi család boldog, a hercegnő jól van” –- jelentette ki Annika Sönnerberg, a királyi palota szóvivője.

Viktória hercegnő, aki július 14-én ünnepelte 34. születésnapját, 2010. június 19-én kötött házasságot 37 éves egykori fitneszedzőjével fényes stockholmi ünnepség keretében az európai uralkodócsaládok számos képviselője jelenlétében.

A trónörökös nagyon népszerű Svédországban, a svédek többsége (egy május 21-i felmérés szerint 59 százaléka) azt szeretné, hogy apja, XVI. Károly Gusztáv mondjon le javára a trónról.

Az ifjú hercegnő folyamatosan készül uralkodói feladatára. 1980 óta hivatalosan ő Svédország trónörököse. 1979-ben a svéd parlament elfogadott egy törvényt, mely 1980. január 1-jén lépett hatályba: eszerint a királyi család (jelen esetben a Bernadotte-dinasztia) női leszármazottja is lehet uralkodó (addig csak fiúágon öröklődött a trón). A jogszabály ugyanakkor megfosztotta a trónörökösi címtől az időközben megszületett fiúgyermeket, Károly Fülöpöt.

Viktória 2004. október 18-19-én Magyarországon tett látogatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik