Szórakozás

Éjjel-nappali születésnap a miskolci állatkertben

A létesítmény augusztus 20-án ünnepli 28. születésnapját, ez alkalomból rengeteg meglepetéssel és programmal várják a látoigatókat.

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a hazai állatkertek sorában az egyik legfiatalabb, és egyben a legrégebbi hagyományokkal is rendelkező létesítmény, a 14. században ugyanis ezen a területen alapított vadaskertet Nagy Lajos király. A vadaspark pedig – ahogyan a legtöbben ismerik – augusztus 20-án ünnepli 28. születésnapját.

A lassan három évtizedes állatkertben idén két programmal emlékeznek meg az évfordulóról: augusztus 19-én – pénteken – az ÉjszakáZoo néven ismertté vált programot szervezik meg. A sötétedéskor induló vezetésen – a zárás után – az éjjeli, főként ragadozó életmódú állatokkal ismerkedhetnek meg közelebbről a látogatók.

A szombati és vasárnapi napokon pedig – a nemzeti ünnepre is tekintettel – kenyérsütéshez kapcsolódó kisebb foglalatosságra várják a gyerekeket és családjukat. Megtanulhatják, miből és hogyan készül a mindennapi kenyér, hogyan kerül az asztalra, közben megismerkedhetnek a kenyér “történelmével” is.

Emellett pólófestésre vállalkozhatnak felnőttek és gyerekek egyaránt, a “mosásálló” alkotásokat haza is lehet vinni, a kisebbek pedig arcfestő segítségével kedvenc állatukká változhatnak át.

Ha az időjárás kedvez az Új Kenyér Ünnepének, a már jól ismert programokra is számíthatnak az állatkert látogatói: látványetetések (nagymacskák, szurikáták, mosómedvék) állatsimogató, valamint lovaglás várja az érdeklődőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik