Szórakozás

Kupak miatt került a halál torkába a szegedi emufióka

Egy üdítős kupakot és egy barackmagot kellett műtéti úton eltávolítani a fiatal futómadár gyomrából.

A gondozók arra lettek figyelmesek, hogy az egyik emucsibe megbetegedett, valamiért nehezen nyelt, ezért az állatkert orvosa megröntgenezte.

A vizsgálat nyomán kiderült, két olyan tárgy is a madár gyomrába került, amellyel elméletileg nem találkozhatott volna a kis emu, és csak látogató adhatott neki: egy barackmag és egy műanyag üdítőskupak. Az idegen testek a fájdalom és kellemetlenség mellett a béltartalom továbbításának zavarát és felszívódási problémákat okozott az állatnak.

A tárgyakat műtéttel, altatásban kellett az emufiókából eltávolítani. A fióka a körülményekhez képest jól van, gondozói bíznak benne, hogy sikerül átvészelnie a komoly beavatkozást.

A Szegedi Vadasparkban a látogatók nem etethetik az állatokat. Ennek egyik oka, hogy lehetetlen ellenőrizni, hogy a vendégek milyen minőségű és mennyiségű takarmányt adnak az állatoknak. Emellett az etetés jelentős egészségügyi kockázattal is jár: az ember is megsérülhet vagy megfertőződhet, de gyakoribb, hogy az állatok kapnak el valamit a vendégektől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik