Szórakozás

Abortuszra ment, mégis terhes maradt

A 21 éves Magdolna 12 hetes terhesen ment abortuszra, ám két hónappal később kiderült: minden kétséget kizáróan még mindig áldott állapotban van.

A budapesti nő úgy döntött, elveteti második születendő gyermekét. Azt mondja, elsősorban anyagi okok miatt határozott úgy, hogy nem szeretne kistestvért hároméves kislánya mellé. Magdolna állítja, bár férjével védekeztek, mégis teherbe esett.

Május 30-án 12 hetes terhesen ment abortuszra, a beavatkozás után nem ment vissza a kontrollra, két hónap múlva érezte, hogy valami nincs rendben, ekkor fordult újra nőgyógyászhoz. Az orvos azonban ekkor azt mondta, már nem lehet elvetetni a kisbabát. Az asszony teljesen összetört, amikor megtudta, hogy a terhességmegszakítás sikertelen volt.

A nő most vizsgálatról vizsgálatra jár, azt mondja: fél, hogy a pici károsodást szenvedett. Ha a magzat károsodott a sikertelen abortusz során, akkor Magdolna újra dönthet, elveteti vagy nem. Most jogi lépéseket fontolgatnak a kórház ellen, de egyelőre még ügyvédjük sincsen.

Az Aktív több szülész-nőgyógyászt is megkeresett, hogy választ találjanak a meglepő esetre, ám egyikük sem akart az üggyel kapcsolatban nyilatkozni. Az abortuszt végző, X. kerületi Bajcsy-Zsilinszky Kórházban sem akartak kamera elé állni a belső vizsgálat lezártáig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik