Szórakozás

10 ezer eurót kap, aki megtalálja a szökevény tehenet

Az Yvonne névre keresztelt tehén szerencsés megtalálójának 10 ezer eurót - 2,7 millió forintot - ajánlott fel a legolvasottabb német lap, a Bild.

Yvonne-nak május végén veszett nyoma a Münchentől mintegy 100 kilométerre keletre fekvő Zangberg falu melletti erdőkben.

A Bild 10 ezer eurót ajánlott fel annak, aki élve elfogja a tehenet, miután a hatóságok tájékoztatták a helyi vadászokat, hogy lelőhetik a közúti közlekedést veszélyeztető kérődzőt. A tehén “elejtése” a hatóságok reménye szerint azonban a végső lehetőség.

Amióta közzétették a szerencsés megtalálónak járó jutalomról szóló hírt, vadászok és helyiek számosan járják az erdőket. Egy osztrák állatvédelmi szervezet fel is ajánlotta, hogy megvásárolják Yvonne-t, ha sikerül élve kézre keríteni.

A hónap elején vadászok és állatorvosok egy csoportjának már sikerült a szépen hangzó nevű szarvasmarhát kihajtani az erdőből, de az est beálltával újra nyomát vesztették.

“Kutyák nélkül semmire sem megyünk – mondta egy helyi erdőőr, Toni Denk a Bildnek. – Egy tehén nem nyúl, elrejtőzik, nyugton marad, amíg a vadász a környéken jár.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik