Szórakozás

Drakula-terápia: saját vérükkel szépülnek a sztárok

Nem akármilyen módszert választanak a hazai és a külföldi celebek fiatalságuk megőrzése érdekében.

A terápia lényege, hogy saját vérplazmában dúsított trombocita- vagyis vérlemezke-állományt fecskendeznek vissza a bőrbe. Ez megfiatalítja a kezelt bőrfelületet, és hosszú távú hatással bír.

A kezelés egy rutinszerű vérvétellel kezdődik, majd a levett vért egy centrifugába helyezik, onnan a trombocita mennyiséget koncentráltabb formában, tűszúrásokkal juttatják vissza a kívánt testfelületekbe. A még szebb eredmény érdekében egy kétszáz tüskéből álló dermarollert alkalmaznak, ami a bőr felszínét felsértve közvetíti a hatóanyagot.

Az eljárás természetesen már Hollywoodot is meghódította. Madonna, Demi Moore, Eva Longoria és Angelina Jolie is saját vérével fiatalodik. Itthon pedig Nyertes Zsuzsa ránctalanította ezzel a véres módszerrel a dekoltázsát. A nagy felfedezés egyébként Tiger Woodsnak köszönhető. A sportoló ugyanis saját trombocitáinak köszönhetően rekordgyorsasággal épült fel térdsérüléséből.

A Drakula-terápia csak egy az elképesztő szépségápolási eljárás közül. Vannak, akik a saját vizeletük néhány cseppjét isszák meg vagy éppen a bőrükre kenik a fiatalság és az egészség megőrzése érdekében. Mások pedig kis halak segítségével újítják meg a bőrüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik