Szórakozás

Szerelemből házasodik újra a 85 éves hercegnő

A 85 esztendős spanyol hercegnő, Cayetana Fitz-James Stuart választottja egy 25 évvel fiatalabb köztisztviselő.

Alba hercegnő – aki a Guinness Rekordok Könyvében is szerepel, mert neki van a világon a legtöbb rangja és neve – az utóbbi hónapokat azzal töltötte, hogy hat gyermeke között felosztotta milliárdos vagyonát. Ők ugyanis nem nézték jó szemmel, hogy édesanyjuk ismét férjhez kíván menni, ráadásul egy egyszerű polgárhoz.

“Minden nagy szerelemnek házassággal kellene végződnie” – indokolta a hercegnő májusban a Vanity Fair magazinnak, hogy miért akarja harmadik férjéül a 60 esztendős társadalombiztosítási alkalmazottat, Alfonso Diezt.

Mind a hat gyermeke első férjétől, Luis Martinez de Irujo mérnöktől, Sotomayor hercegének fiától született. Halála után az özvegy sokakat meghökkentett, amikor második férjéül egy kiugrott jezsuita papot választott. A hercegnő 1978-ban másodszor is megözvegyült.

A harmadik frigybe azonban nem akartak beletörődni az utódok. A pletykák szerint még János Károly király közbenjárását is kérték, hogy ne hagyja jóvá a házasságot.


Mint Alba hercegnő a spanyol rádióban korábban elpanaszolta: igazán nem érti, hogy miért akadékoskodnak a gyermekei. “Senkit sem bántunk. Bárcsak rendbe jönnének a dolgok! Alfonso semmire sem tart igényt, mindent visszautasított. Semmit sem akar, csak engem!” – fakadt ki.

A vagyon felosztásának hallatán kissé megenyhültek az utódok. “Ha végül mégiscsak férjhez megy anyám, elmegyünk az esküvőre, de továbbra sem értünk vele egyet” – ütött meg békülékenyebb hangot egyik fia, Cayetano a minap az El Mundo című napilapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik