Szórakozás

Londoni zavargások magyar szemmel

Dankó Attila a turisták által kedvelt Camden Townnál lakik. Hajnalban ott is megjelent 50-60 huligán.

Egyre aggasztóbb méreteket öltenek a londoni zavargások, amelyek a káosz harmadik napján más városokra is átterjedtek, így például Manchesterre, Liverpoolra és Birmingham-re. Nemcsak a fosztogatók szervezkednek a közösségi oldalakon, hanem a rendőrség is nyomoz már ott ellenük. Közben belehalt sérüléseibe egy 26 éves férfi, ő az első halálos áldozat.

London elegánsabb részén és a turisták által kedvelt Camden Townban élők is félnek. Köztük egy magyar fiatalember is. Dankó Attila szállásától nem messze, hajnalban ott is megjelent 50-60 huligán.

“Nagyon megijedtünk, mert bementek a házak közé és attól féltünk, hogy nehogy felgyújtsanak valamit. Félelemben telt úgy, körülbelül 20 perc” – nyilatkozta a Fókusznak a magyar férfi.

A szigetországban sem a magyar nagykövetség, sem az egyik legnagyobb munkaközvetítő cég munkatársai nem tudnak magyar sérültről.

„Elkezdtek a rendőrök a boltokat bezárni, és szépen haladnak végig az utcán, mindent bedeszkáznak és minden üzletet bezárnak” – mondta Szabó László, a LondoniMagyarok Kft. tulajdonosa, akinek a Holloway Roadon található irodáját szintén el kellett hagynia.



A rendbontások szombat este kezdődtek, miután mintegy kétszázan gyűltek össze az észak-londoni Tottenham rendőrőrse előtt, tiltakozva egy 29 éves helyi férfi halála miatt, aki csütörtökön egy lövöldözés során vesztette életét. A tömeg egyre terebélyesedett, és a megmozdulás csakhamar rendbontássá és a rohamrendőrökkel való összecsapássá fajult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik