Szórakozás

Brutális vérengzés késekkel és teherautóval

Hat embert megölt, 28-at megsebesített két késes férfi.

Hat embert megölt, és 28-at megsebesített két, késsel felfegyverkezett férfi az ujgurok lakta északnyugat-kínai Hszincsiang tartományban – közölték vasárnap a kínai hatóságok.

A késelések a kirgizisztáni határnál fekvő, etnikai erőszak sújtotta Kasgár városában történtek szombat éjszaka. A két támadó – a tartományi szóvivő állítása szerint mindketten ujgurok voltak – egy piros lámpánál várakozó teherautóból kirángatta a sofőrt, leszúrta őt, majd a járművel a járdán tartózkodó járókelők közé hajtott. Egy rendőrségi illetékes szerint ezután kiugrottak a teherautóból, és vérengzést rendeztek az utcán: hat embert megöltek, és 28-at megsebesítettek. A járókelők az egyik támadót megölték, társát pedig ártalmatlanná tették.

A Hszinhua kínai állami hírügynökség úgy tudja, hogy a vérengzés előtt két robbanás is történt a helyszínen, de ezt a hatóságok nem erősítették meg. A kínai hatóságok vizsgálják a bűnügyet. A Hszinhua úgy tudja, hogy “ujgur lázadók által elkövetett terrorcselekményként” kezelik az ügyet.

Ajánlott videó