Szórakozás

Búcsút vettek Amy Winehouse-tól

Hozzátartozói és barátai egy zártkörű szertartáson búcsúztatták a többszörös Grammy-díjas énekesnőt.

A jelenlévők elmondása szerint 300-400-an lehetettek jelen az észak-londoni Edgwarebury zsidó temetőjében tartott szertartáson, amelyet a család által látogatott zsinagóga rabbija tartott. A sajtó nem vehetett részt az eseményen, de a meghívottak a BBC-nek elmondták, hogy a család nevében az énekesnő édesapja, Mitch Winehouse búcsúzott az elhunyttól, történeteket felidézve leánya gyermekkorából.

A The Sun információi szerint a család eltiltotta a megjelenéstől Amy Winehouse volt férjét, Blake Fielder-Civilt, aki – jóllehet éppen 32 havi börtönbüntetését tölti betörésért és tűzfegyverrel elkövetett visszaélésért – szeretett volna jelen lenni a búcsúztatáson. A legnagyobb brit bulvárlap szerint Mitch Winehouse – aki “gyűlöli” egykori vejét, mivel őt tartja felelősnek azért, hogy lánya rákapott a kábítószerekre és az alkoholra – előre figyelmeztette Fielder-Civilt, hogy maradjon távol.

A kivételes tehetségű, többszörös Grammy-díjas brit souldívát szombaton találták holtan az észak-londoni Camden kerületben lévő lakásában. A halottkémi vizsgálat nem tárta fel egyértelműen a 27 évesen elhunyt énekesnő halálának közvetlen okát. A toxikológiai eredményre valószínűleg több hétig várni kell.

Az Official Charts Company nevű zenepiaci statisztikai cég keddi kimutatása szerint a haláleset hírének ismertté válása óta 37-szeresére emelkedett Amy Winehouse két albumának kereslete, és a második album, a Back to Black, amelyet öt Grammy-díjjal jutalmaztak, az iTunes internetes zeneáruház listavezetője lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik