Szórakozás

Vilmos herceg üres képernyőt nézegetett a repülőúton

Kárpótlást kapott Vilmos herceg és felesége a British Airways légitársaságtól, mert elromlott az őket amerikai látogatásukról hazaszállító repülőgép fedélzeti mozija.

Vilmos – Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki édesapja után a második a trónutódlási sorban – és Katalin hercegnő július elején tíznapos túrát tett Kanadában és az Egyesült Államokban. Ez volt az első hivatalos külföldi látogatásuk házaspárként.

Odafelé a kanadai légierő egyik utasszállító repülőgépe vitte őket Londonból Ottawába, a körút végén pedig Los Angelesből utaztak haza a British Airways menetrendszerű járatával.

A Daily Mirror szerdai beszámolója szerint azonban a gép első osztályának fedélzeti mozirendszere felmondta a szolgálatot, így Cambridge hercege és hercegnője – ez a pár hivatalos titulusa az április 29-ei világraszóló esküvő óta – üres képernyőt volt kénytelen nézegetni a tízórás repülőúton.

A British Airways elnézést kért az érintett utasoktól, akiket kétszáz fontos (60 ezer forintos) vásárlási utalvánnyal, illetve plusz törzsutaspontokkal kárpótolt.

A hercegi házaspár a brit lapnak nyilatkozó utastársak szerint nem vette nagyon a szívére a fedélzeti mozi hiányát. Az egyik utas elmondta, hogy Vilmos és Katalin kényelmes utazóruházatot öltött, és mindenkivel nagyon barátságos volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik