Szórakozás

Megerőszakoltak! – Xantus Barbara őszinte vallomása

19 éves naiv lányként igent mondott egy férfinak, aki teáznia hívta. Az idegen azonban nem érte be ennyivel...

Xantus Barbara, Sarka Kata és Baby Gabi szexuális erőszak és zaklatás áldozatai lettek. Most először meséltek az Aktívnak arról a megrázó élményről, amiről sok nő hallgat. Baby Gabi zaklató levekkel, Sarka Kata dulakodással megúszta. Ám Xantus Barbara nem volt ilyen szerencsés.

„A szeme előttem van, azóta is. Nem szeretem, ha úgy villan egy szempár” – kezdte történetét Barbara. A színésznő még pályája elején járt, amikor egy szinte ismeretlen férfi randevúra hívta. A találkozáskor azonban hamar kiderült, hogy az ártatlannak hitt teázás csak alibi: a férfi megerőszakolta.

„Az maradt meg bennem igazán, hogy a ruháimat összekapkodva, ruha nélkül szaladok végig a Nagy Lajos király úton a ‘hagyd magad, hamarabb szabadulsz’ elvén okosodva” – mesélte az Aktívnak Xantus.

A trauma feldolgozása sokévnyi hallgatás után a színházban történt meg. Barbara A Vagina Monológok című darabban játszotta ki magából a rossz élményeket. Egy megerőszakolt nőt alakított.

Az egyik jogvédő egyesület vezetője elárulta, minden ötödik nőt érint zaklatás. A statisztikák szerint ráadásul a szexuális erőszak 70 százalékában az áldozat valamilyen szinten ismeri a tettest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik