Szórakozás

Feleségcipelés: fejjel lefelé lógott a férjén

Immár harmadszor lett első a Miettinen-Haapanen finn pár a feleségcipelő világbajnokságon, amelyet tizenhatodik alkalommal rendeztek meg a finnországi Sonkajarviban.

A győztesek a 253,5 méteres távot egy perc 73 századmásodperc alatt teljesítették 30 Celsius-fokos melegben 6500 néző előtt.

A hétvégi versenyen 47 pár vett részt 10 országból, a hagyományos északi államokon kívül az Egyesült Államokból, Oroszországból és Izraelből is érkeztek résztvevők.

A győztesek az előző évhez képes új – úgynevezett észt – technikát alkalmaztak: Taisto Miettinen párja, Kristiina lábszárát a férfi nyakán összekulcsolva, fejjel lefelé lógott Taisto hátán.

A finnek 79 századmásodperccel előzték meg nagy ellenfelüket, az észt Alar Voogla és Kristi Viltrop párost. A harmadik helyet egy litván pár szerezte meg. A címvédő Miettinen 46 éves ügyvéd, aki 13. alkalommal indult a bajnokságon.

A Helsinkitől 500 kilométerre északra fekvő Sonkajarvi állandó helyszíne a viadalnak. Helyi szájhagyomány szerint a verseny eredete az 1800-as évekbe nyúlik vissza, amikor a faluban nemcsak élelmiszert raboltak, hanem asszonyokat is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik