Élet-Stílus

Te meddig jutnál az asszonnyal?

Aki úgy érzi, hogy a világ végére is elcipelné magával, az Finnországban kipróbálhatja magát.

Beköszöntött a nyár a finneknél is, ami pedig az őrültebbnél is őrültebb sportversenyek és világbajnokságok időszaka. Noha a hagyományos és világszerte ismert finn meztelen futást már megtartották, az érdeklődők még így is dúskálhatnak a szokatlan ám annál szórakoztatóbb programokban.

Kezdetnek itt van mindjárt a hétvégén Sonkajärviben megrendezendő asszonycipelő vb, amit bár csak 1994 óta rendeznek, gyökerei sokkal mélyebbre nyúlnak. A legenda szerint a helyi férfiak a szomszéd faluba jártak asszonyt rabolni, akikre rajtaütés-szerűen csaptak le, majd a hátukon cipelve vittek haza.

Az évről évre megrendezett verseny azért a „fogd a nőt és fuss”-nál kicsit bonyolultabb: a versenyzőknek egy 250 méteres épített, homokos-vizes akadálypályán kell keresztülfutniuk, természetesen az asszonnyal – aki nem lehet 17-nél fiatalabb és 49 kilónál könnyebb – a nyakukban.

Akinek ez nem jönne be, még mindig válogathat a mobildobálás, a mocsárfoci és a bogyószedő világbajnokság közül, sőt az igazán elszántak végignézhetik a hangyabolyba ülés és a szúnyogölő bajnokság résztvevőinek szenvedését is.

Nézze meg, mire vállalkoznak az asszonycipelő verseny résztvevői:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik