Szórakozás

Tábortűz, kenuzás, rodeó – romantikázás a hivatalos látogatáson

A hercegi párra szórakoztató programok sora vár első hivatalos külföldi látogatásán.

A programban szereplő kenuzás és tábortűz révén akár második nászútnak is beillene Vilmos brit herceg és neje, Katalin hercegnő első közös hivatalos útja, amely Kanadába vezet.

Cambridge hercege és hercegnője teljes pompájában csodálhatja meg a kanadai nyarat, az ifjú házasok szinte az egész országot bejárják június 30-án kezdődő nyolcnapos látogatásuk alkalmával.

Programjukból természetesen a kötelező elemek sem hiányoznak, jótékonysági események éppúgy várnak rájuk, mint beszédek, alapkőletételek és katonai parádék.

A hercegnő minden bizonnyal lenyűgöző megjelenésével hódítja meg a tömegeket, beszédet azonban a tervek szerint egy helyszínen sem mond. A brit udvar egyelőre még óvja őt a sajtó túláradó érdeklődésétől.

Vilmos herceg tanúbizonyságot adhat helikopterpilótaként szerzett ismereteiről, a kanadai haderő különleges manőverét követve megmutatja, hogyan kell vízen landolni a “madárkával”. A pár Québecben kötényt köt, és részt vesz egy főzési workshopon.

Találkoznak veteránokkal és Afganisztánban harcoló katonák menyasszonyaival, videokapcsolaton keresztül beszélnek katonákkal is.

A pár ellátogat Montrealba, Québecbe fregattal érkeznek. A Prince Edward-szigeten sárkányhajó-versenyen indulnak.

Kanada távolabbi részein az őslakos hagyományokkal ismerkednek, a fiatalokkal tábortűz körül beszélgetnek majd. A vadonban kenuzás vár rájuk, ezt követően egy nap szabadságot kapnak a programban. Calgaryban részt vesznek az éves rodeó fesztiválon, farmernadrágot és cowboy kalapot is kapnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik