Szórakozás

Ma eldől Stohl András sorsa

Várhatóan jogerős ítélet születik ma az ittasan súlyos balesetet okozó színész perében.

A másodfokon eljáró Pest Megyei Bíróság ma tárgyalja az ittasan súlyos közúti balesetet okozó Stohl András színész-műsorvezető büntetőügyét, a bírói tanács várhatóan jogerős ítéletet hirdet.

Stohl András 2010. május 8-án hajnalban, a Budapestről Fót felé vezető úton gépkocsijával áttért a szemközti sávba, s ott összeütközött két szabályosan közlekedő autóval. A balesetben a vétlen sofőrök és utasok közül négyen sérültek meg, egyikük súlyosan. Az otthonából mintavételre és kihallgatásra előállított Stohl beismerte, hogy ő okozta a balesetet. Később kiderült, hogy a színész kokaint is fogyasztott, de ez nem képezte a vád tárgyát, mert Stohl vállalta az úgynevezett elterelést.

A Budakörnyéki Bíróság Stohlt, nem jogerősen, súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt 2 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte, mellékbüntetésként 5 évre eltiltotta a járművezetéstől, 3 évre a közügyek gyakorlásától, és a több mint 650 ezer forintos bűnügyi költségeket is meg kell fizetnie.

A bíróság azt is kimondta: a színész-műsorvezető a leghamarabb büntetése háromnegyedének letöltése után bocsátható feltételes szabadlábra. Az elsőfokú ítélet kihirdetésének napján derült ki, hogy a Stohl által okozott baleset legsúlyosabb sérültje nem gyógyult fel teljesen, ezért az ügyész maradandó testi fogyatékosság okozásával egészítette ki a vádat. Stohl András enyhítésért fellebbezett.

A Pest Megyei Bíróság szóvivője, Kende Katalin korábban úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy a másodfokú tárgyaláson bizonyítás már nem történik, csupán az ügyész, a védő és a vádlott kap szót.

A vádlott számára nem kötelező a megjelenés.

Ajánlott videó