Szórakozás

Laci lett a kislány neve

Kislánya született két hete egy kecskeméti házaspárnak. Nagyot nézett az édesanya, mikor az anyakönyvi kivonat keresztnév rovatában Lara helyett László állt.

– Most éppen alszik „Lacika” – mosolyog Bakosné Strobl Katalin, kislányát a kezében tartva. Férjével csak nevetnek azon, hogy Lara kis időre „fiúvá változott”, bár az is biztos: pár kellemetlen pillanatuk is akadt a nem mindennapos „keresztelő” miatt.

Bakos Lara Kata május 26-án született 3 kiló 5 dekával a kecskeméti megyei kórházban. Szülei azt mondják: a babák azonosítására szolgáló csuklópánton helyesen volt leírva a neve, és természetesen a nővérek is kislányként kezelték az újszülöttet. Aztán jöttek a furcsaságok. – Már az is gyanús volt, hogy világoskék anyakönyvi kivonatot adtak a kezembe, majd láttam, hogy László áll benne. Természetesen jeleztem a hibát, mire megígérték: mivel aznap engednek haza, postázni fogják az új dokumentumot. Ezt rendben meg is kaptuk – mondta az édesanya.

Csakhogy újabb meglepetések vártak az újdonsült szülőkre. Megérkezett az önkormányzat üdvözlete is, mellyel „László” nevű gyerekük megérkezéséhez gratulált a polgármester. Majd a postás hozta a lakcímkártyát – ugyancsak „Lacika” nevére kiállítva. Ezt nem találták már túl viccesnek. Az már csak hab volt a tortán, hogy az oltási kiskönyvbe születési dátumként augusztus 26-ot írtak. Szerencsére a taj-kártyán viszont már Lara szerepelt.

– Nagyon furcsa az egész, hiszen fiúnévnek nem is a Lászlót, hanem Gyulát adtuk le. Az is érthetőbb lett volna, ha a második keresztnév marad le – de, hogy egy kislányból fiú legyen? Betelefonáltam a kórházba, ott viszont azt mondták: nekünk kell utánajárni a lakcímkártya kijavításának – meséli az anya.  

– Természetesen mindent elintézünk; ha kell, majd veszek ki szabadságot, feleségem bemegy az okmányirodába. Szerencsénk is van, hogy tud segíteni a rokonság. De szerintem ha valaki elront valamit a munkájában, akkor azt neki kell korrigálnia – mondja az apa, akit – tényleg – Bakos Lászlónak hívnak.  Ami a lényeg: a kis Lara jól van, egészséges, és szülei nagyon örülnek neki. El nem cserélnék egy fiúra.

További részletek a baon.hu oldalán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik