Szórakozás

Utolsó álmairól ír listát a neten a rákos kislány

"Utolsó kívánságait" sorolta fel blogjában egy 15 éves brit kamaszlány, aki végső stádiumban lévő limfómában szenved, máris százak válaszoltak neki.

“Sokan közületek tudjátok, hogy az utolsó CT-m nem volt túl jó, és terjed a rákom” – írta blogjában a kislány, aki négy év szenved nyirokmirigyrákban.

“Anyukám azonban mindig azt mondja, hogy az élet annyit jelent, amennyit sikerül kihozni belőle, és én ezt a legjobban ki akarom használni. Miután számos dolgot szeretnék még csinálni, azt javasolta, hogy írjam össze az utolsó kívánságaim listáját.”

A kislány többek között cápákkal szeretne úszni, masszírozást, kenyai utazást, bálnanézést, lakókocsis utazást szeretne, továbbá új frizurát, “ha még lehet valamit kezdeni a hajammal a számos kemoterápia után”.

Kívánságlistájára válaszul több mint 1300 üzenet érkezett, az emberek támogatásukról biztosították Alice-t, vagy felajánlották, hogy segítenek álmai megvalósításában.

A kislány esete – aki Nagy-Britannia északi részében él húgával és a szüleivel – még a parlamentben is szóba került, az egyik képviselő szóba hozta Alice egyik kívánságát, amely szerint “mindenkinek a nevét a csontvelődonorok listáján szeretné látni”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik