Szórakozás

Vádat emelhetnek Liptai Claudia ellen

Az ügyészségre került a műsorvezető parkolási ügye.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a műsorvezető ellen folytatott közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást lezárták. A hivatalos szerv a keletkezett iratokat megküldte az illetékes ügyészségnek vádemelési javaslattal.

Mint arról korábban beszámoltunk, a népszerű műsorvezető jogosulatlanul parkolt mozgássérülteknek szóló kártyával, amiért áprilisban eljárás indult ellene. A történet érdekessége, hogy a színésznőnek csupán pár száz forinttal kellett volna hozzájárulnia a parkolási társaság kasszájához, hiszen a Centrál Színház előadására este hét óra előtt nem sokkal ért oda, nyolc óra után pedig már nem kell fizetni a parkolásért.

A színésznő egyedül hajtott el a helyszínről gépjárműjével, tehát kétség sem férhet hozzá: ő vezette az autót, és nem ült mellette utas sem, aki mozgássérült lett volna. Claudia ezzel jogtalanul használta a más nevére kiállított parkoló kártyát.

Az Új Ász megkeresésére dr. Kamarás Péter ügyvéd elmondta, milyen következményei lehetnek egy hasonszőrű esetnek.

“A vádemelési javaslat mindössze a nyomozó hatóság álláspontja az ügyben, ehhez nincs kötve az ügyészség. Ha elegendő bizonyítékot lát az ügyben, vádat emel, ellenkező esetben a nyomozást megszünteti, mert kétséget kizáró módon nem bizonyított az elkövető büntetőjogi felelőssége. Amennyiben vádat emel az ügyészség, és a bíróságnak egyezik ezzel az álláspontja, úgy az elkövető elmarasztalható. A közokirat-hamisítás bűncselekmény büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés a Btk. szerint. A gyakorlatban azonban az ilyen jellegű bűncselekményeket a hatóság pénzbüntetéssel szokta sújtani” – nyilatkozta a napilapnak az ügyvéd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik