Szórakozás

Több ezer magyar nő árulja magát Svájcban

A Fókusz riporterével néhányan azok közül is szóba álltak, akik már megtapasztalták a legsötétebb, és legfélelmetesebb éjszakát is.

Több ezer magyar lány dolgozik Svájcban prostituáltként. Megdöbbentő, de szinte csak ők „állnak” az utcákon – számolt be a Fókusz szerda esti adásában. Sokan azért választják ezt az országot, mert bizonyos feltételek mellett legális a prostitúció.

Kovács Julianna szociális munkás már négy éve dolgozik Zürichben. Ő félig magyar, ezért segíteni tud az utcán álló lányoknak. Egy különleges lakókocsival járják a vigalmi negyedeket Zürichben és fogadják a bajba jutott prostituáltakat. Sokakat ugyanis megvernek, kirabolnak vagy megaláznak. Volt olyan lány, akit hajléktalanszállóra kellett vinniük, mert egy támadásnál elvették az összes pénzét.

A Fókusz riporterével néhányan azok közül is szóba álltak, akik már megtapasztalták a legfélelmetesebb éjszakát is. Kati már két éve dogozik kint az utcán, Szabolcs megyéből érkezett. Azt mesélte, szinte minden hónapban van egy erőszakos ügyfele. Mónika két éve áll már az utcán este héttől reggel ötig, arcát nem vállalta, mert családja úgy tudja, jó pénzért takarít egy gazdag családnál. Őt is már többször megverték. Miranda már rutinos a zürichi éjszakában, azt mesélte farkas törvények vannak az utcán: pár napja egy erdélyi-magyar lány tűnt el közülük, azóta sem látták.

„Sajnos az ügyfelek nem tisztelik a lányokat, napi szinten halljuk, hogy verik őket, elveszik tőlük a pénzüket, megerőszakolják őket, sajnos mindenféle bántalmazás és megalázás előfordul” – mondta Kovács Julianna.

Sok lánynak el kell tartania egy egész családot, emiatt nagyon sok mindent bevállalnak: gumi nélkül, áron alul dolgoznak, télen szinte meztelenül állnak kint az utcán, úgy, hogy tudják, bármikor valami szörnyűség történhet velük.



Ajánlott videó

Olvasói sztorik