Szórakozás

Mihez kezd a viszkis rabló, ha szabadul?

Ambrus Attila az Aktívnak adott interjújában elárulta, a rácsok mögött töltött 12 év alatt teljesen megváltozott, új ember lett belőle.

Az egykori sorozatrabló és szökevény egész nap dolgozik egy műhelyben a sátoraljaújhelyi börtönben. Kerámiákat készít, többek között megformázta a BL-kupát is, persze bankrabló múltjáról sem feledkezett meg. Egy kerámiából készített laposüvegen örökítette meg a viszkis történetet: a mintázat ugyanis egy bankrabló, aki 1993 és 1999 között rabolt bankot és 1967-ban született, mint Ambrus Attila és rovásírással természetesen az ő neve van a butykosra írva.

Attila azt mondja, le szeretné most már zárni a múltját, és már nagyon nem szereti, ahogy a magyar köztudatba és a bűnügyi krónikákba bevonult. Ambrus rekordot döntött azzal, hogy közel 30 bankot és majdnem 150 millió forintot rabolt 6 év alatt.

A viszkis most már tanítani szeretne, a példáján és az ismertségén keresztül megmutatni azt, hogy bármilyen mélyről van kiút. Sőt, azt szeretné, ha nem csak a bűnözőt látnák benne. „Ebből a szempontból legyen pozitív példa, hogy igenis a börtönben meg lehet változni, és nem azért, mert itt az embert rákényszerítik, hanem az ember saját magától rá kell, hogy jöjjön arra, nem érdemes hülyeségeket csinálni, mert előbb-utóbb úgy is bukta van, tehát úgy mond, nincs tökéletes balhé” – mondta az Aktívnak Ambrus.

Egy dolog aggasztja, mi lesz, ha végre kiszabadul, hogyan tud majd megélni. 1999-ben 17 évet kapott, Hogy Attila mikor szabadul nem lehet tudni, hiszen ez nem rajta múlik. Idén év végén lesz a tárgyalás, ahol döntenek arról, hogy kiengedik-e korábban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik