Szórakozás

Vulkánparfümöt kreált egy leleményes izlandi

Az izlandi női gleccserkölni után jön a férfias változat is annak köszönhetően, hogy a szigetországban nemrégiben ismét kitört egy vulkán.

Tavaly az Eyjafjöll tűzhányó keserítette meg a nemzetközi légiforgalom életét, minek apropóján Sigrun Lilja Gudjonsdottir, egy izlandi nő a vulkán oldalán lévő gleccser olvadékvízéből kölnit kreált Eyjafjallajökull- rövidítve EFJ – néven. Az illatszer nem a kénköves poklot idézi, inkább citrusféle aromát juttat az ember – orrába és – eszébe.

Amikor az idén május 21-én kitört egy másik izlandi vulkán, a Grimsvötn, ami miatt ismét “porszem” került a légiközlekedés gépezetébe, Gudjonsdottir kitörő lelkesedéssel fogadta a vulkán kitöréséről szóló hírt, és azonnal úgy találta, hogy meglelte férfikölnijének nevét és legfőbb alapanyagát. Utóbbi a Grimsvötn gleccserének olvadéka lesz, az előbbi pedig a gleccser neve: Vatnajökull, rövidítve VJK.

Gudjonsdottir szerint a kölni igencsak férfias, akár a vulkán, amely 20 kilométer magasra lövellte ki magából a vulkáni hamut.

Az új illatszer előkészületei egyébként már hónapok óta folytak a vulkán kitörése előtt Grasse-ban, Franciaország kölnifővárosában. Ott készült és készül a női változat is, amelyből egy kis üvegcsényi 23 ezer forintba kerül. Eddig már csaknem 50 millió forint értékben kelt el belőle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik