Szórakozás

Bazi nagy görög eljegyzés vár Alekoszra

Az Okostojás szülei az összes rokonnal szövetkeztek, együtt várják híressé lett fiúkat.

Beloiannisz egy tenyérnyi Görögország, Budapesttől 40 km-re, de Alekosz édesanyjának ez a világ közepe. Ebben a faluban él a görög félisten szinte teljes rokonsága. Görögök és magyarok a legnagyobb békességben laknak egymás mellett, bár nem minden fiatal beszéli jól a nyelvet, azért igyekeznek őrizni őseik hagyományát.

A falu a görög polgárháború elől Magyarországra menekülők számára épült fel. Az 50-es évekig csak szántóföld volt a helyén. Önkéntes munkában, rohamléptekkel folyt az építkezés, a 418 lakás gyorsan elkészült. Mellé óvodát, iskolát, kultúrházat és orvosi rendelőt is építettek. A mindössze 61 éves faluból több hullámban települtek haza a görögök, ma már kevesebb, mint 400-an vannak.

Jelenleg a leghíresebb, beloianniszi gyökerekkel rendelkező ember kétségkívül Alekosz, és a népszerűségből a rokonságnak is kijut, hiszen az elmúlt fél évben, másról sem kérdezgették őket, mint a híres rokonról. Azt mondják már 15-16 évesen kitűnt, hogy Alekosz a lányokhoz nagy tisztelettel és érdeklődéssel és szűnni nem akaró hódításkényszerrel viszonyul. Ez azóta sem változott.

A menyasszonyválasztás időpontja már nagyon közel van, a rokonok és a barátok pedig már a közelgő bazi nagy görög lagzit, de legalábbis eljegyzést tervezik. Már csak két lány verseng Alekosz kegyeiért, a hűvös szépségű Olga, és a sokak által szexszimbólumnak tartott Veronika. Vasárnap este az is kiderül, hogy Alekosz melyiküknek mutatja meg szülőfaluját, Beloinnaiszt.



Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik