Szórakozás

A sztármamák gyerekei is rajonganak SP-ért

Együtt kirándultak a hazai hírességek a GEO napon.

Kiszabadultak a természetbe a TV2 sztárjai. Váczi Gergő, Demcsák Zsuzsa és gyermekei SP-vel kiegészülve túrázni indultak, hogy általános iskolás gyerekekkel közösen fedezzék fel a Duna-Ipoly Nemzeti Park kincseit. A GEO akciónapon a hírességek részt vettek madárgyűrűzésen, és vízi állatokat is megfigyeltek. Az esemény célja felhívni az emberek figyelmét a fajok sokszínűségének megőrzésére.

SP barátságot kötött Demcsák Zsuzsa gyermekeivel, Benedekkel és Tamarával közösen fedezték fel az erdő mélyén lapuló tó élővilágát.

„Ugyan kicsit szenvedtem az allergia miatt, de ez sem szegte kedvemet, mivel nagyon ritkán jutok ki a természetbe, amikor nem szmogos, hanem friss levegőt szívhatok.”  – vallotta be SP – „Zsuzsa gyermekei nagyon jó fejek, a program pedig nagyon érdekes volt. A mikroszkópos megfigyelések különösen tetszettek.”

Demcsák Zsuzsa klímanagykövetként szívén viseli a természet értékeinek megőrzését, amit gyermekeinek is szeretne továbbadni.

„Környezettudatosan nevelem a gyermekeimet. Nagyon szeretik az állatokat, a természethez közel lenni, remélem ez így is marad. Sokat kirándulunk a családdal, ennek ellenére a mai nap hatalmas élmény volt Tamarának és Benedeknek” – mesélte a kirándulás után Zsuzsa.  – „Az egész visszaúton arról meséltek, milyen jó volt a madárgyűrűzés és az ebihalhalászat. Ráadásul egy új barátot is szereztek, nagyon odavoltak SP-ért, még ebédre is meghívták hozzánk” – mesélte nevetve a Mokka műsorvezetője, aki boldogan csatlakozott a GEO magazin akciónapjához.

Kamerával a vállán kirándult Váczi Gergő, akinek feltett szándéka minél több ember figyelmét felhívni a fajok sokszínűségének megőrzésére.

„Az iskolás gyerekek a legjobb korosztály arra, hogy felhívjuk a figyelmüket a környezettudatos életre. Elég nagyok ahhoz, hogy megértsék ennek fontosságát és még elég jól formálhatóak” – magyarázta Gergő – „Nagyon jól éreztem magam az akciónapon, érdekes és élvezetes volt látni, hogy a gyerekek mennyire lelkesednek a programokért. Sőt arra is rájöttem, a munka miatt milyen keveset járok a szabadban, pedig mennyire élvezetes egy természetben töltött nap. Ha a lányom nagyobb lesz, biztosan elviszem egy ilyen felfedező túrára” – tette hozzá a Magellán szerkesztő-műsorvezetője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik